Nákyp ze štiky a tresky
125 min.
Ingredience
- 250gramůMořská štika - filety
- 250gramůTreska aljašská
- 80gramůSlanina vepřová
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl mořská
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSardelová pasta
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Na vytření formy
- Vodní lázeň
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
49 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
360 mg
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Omyté filety ze štiky, tresky a slaninu dvakrát přemeleme na masovém mlýnku. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno, Několik snítek odložíme na ozdobu. K pomletému masu přidáme sůl, pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce dobře rozkvedláme smetanu se žloutky, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou, zapracujeme sníh z bílků. Nákypovou formu vytřeme olejem, vysypenou strouhankou a naplníme rybím fášem. Formu zakryjeme víkem (nebo pergamenovým papírem), usadíme do hrnce s 1 - 2 litry vody a vaříme ve vodní lázni přibližně 60 - 90 minut. Abychom zjistili, zda je rybí nákyp hotový, propíchneme ho špejlí, pokud se na ni nelepí, je nákyp již uvařený.
- 2Mísu odkryjeme, nákyp vyklopíme na předehřátou mísu, rozkrájíme na plátky, položíme na talíře, ozdobíme snítky petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.