Nákyp ze zeleného hrášku

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  • 2
    Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.
  • 3
    Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 5
    Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.