Nákyp ze zeleného hrášku
65 min.
Ingredience
- 800gramůHrášek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- 2Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.
- 3Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 5Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.