Nákypy s ricottou a špenátem

45 min.
Itálie

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.
  • 3
    100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.
  • 4
    Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.
  • 5
    Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.