Naložené jehněčí po indicku
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyJehněčí maso
- 1kilogramCibule
- 2stroužkyČesnek
- 75mililitrůOcet vinný
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 3lžíceKoriandr mletý
- 3lžíceFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceKmín drcený
- 10kusůKardamom
- 10kusůHřebíček
- 50mililitrůOlej z hořčičných semínek
- 0,25kilogramZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme tuku, nakrájíme jej na kostičky a necháme je opéct na pánvi na mírném plameni, dokud maso nepustí veškerou šťávou a nezměkne.
- 2Dohromady semeleme česnek, cibuli, fenykl, hřebíček, chilli koření kardamom, kmín, koriandr, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Meleme, dokud nám nevznikne hladká kašička. Na jiné pánvi tuto kašičku osmažíme na oleji, dokud se kaše nezbarví do hněda.
- 3Kaši smícháme s kostičkami masa a osmahneme. Zalijeme polovinou množství octa a vše za stálého míchání vaříme okolo 5-ti minut.
- 4Sejmeme z ohně, podlijeme zbylým octem a dáme do lednice vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.