Námořnický rýžový salát

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3160 kcal
Bílkoviny
389 g
Tuky
85 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme petrželku a jemně ji pokrájíme. Očistíme papriky, okurky a celer a rovněž najemno pokrájíme. Ostrým nožem nakrájíme tresčí maso na plátky. Omyjeme a očistíme slávky, odstraníme z nich všechny nečistoty. Dáme je do hrnce zakrytého pokličkou a prudce je
  • 2
    2-3 minuty povaříme, aby se otevřely.
  • 3
    Očistíme chobotničky, vykucháme je, odstraníme z nich oči a zobáčky, propláchneme a dáme vařit s garnáty a tresčím masem do hrnce s osolenou vodou. Když je maso uvařené, postupně je vytahujeme (chobotničky potřebují asi 20 minut, ostatní mnohem méně).
  • 4
    Uvaříme rýži. Nasypeme ji do hluboké mísy, přidáme slávky v jedné polovině skořápky, zeleninu, maso z tresky, chobotničky a garnáty. Potom přidáme olej a scezenou citronovou šťávu, špetku soli a špetku čerstvě namletého pepře, vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.