Námořnický rýžový salát
100 min.
Ingredience
- 400gramůChobotnice
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůRajčata
- 100gramůOkurky
- 60gramůPetržel - nať
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 300gramůRýže předvařená (parboiled)
- 12kusůGarnát obecný
- 12kusůMušle slávky
- 100gramůCeler - nať
- 60mililitrůOlej olivový
- 200gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3160 kcal
Bílkoviny
389 g
Tuky
85 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme petrželku a jemně ji pokrájíme. Očistíme papriky, okurky a celer a rovněž najemno pokrájíme. Ostrým nožem nakrájíme tresčí maso na plátky. Omyjeme a očistíme slávky, odstraníme z nich všechny nečistoty. Dáme je do hrnce zakrytého pokličkou a prudce je
- 22-3 minuty povaříme, aby se otevřely.
- 3Očistíme chobotničky, vykucháme je, odstraníme z nich oči a zobáčky, propláchneme a dáme vařit s garnáty a tresčím masem do hrnce s osolenou vodou. Když je maso uvařené, postupně je vytahujeme (chobotničky potřebují asi 20 minut, ostatní mnohem méně).
- 4Uvaříme rýži. Nasypeme ji do hluboké mísy, přidáme slávky v jedné polovině skořápky, zeleninu, maso z tresky, chobotničky a garnáty. Potom přidáme olej a scezenou citronovou šťávu, špetku soli a špetku čerstvě namletého pepře, vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.