Nasigoreng
30 min.
Ingredience
- 1hrstCibulka jarní
- 2kusyCeler řapíkatý
- 3kusyRajčata
- 1kusCitronová tráva
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 100gramůGarnát obecný
- 400gramůRýže jasmínová
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceOmáčka Ketjap
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,13litrVývar zeleninový
- 1stroužekČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 0,5hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme den předem. Očistíme cibulky a celer a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kousky. Citronovou trávu očistíme a spodní část najemno nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme. Chilli papričky očistíme a bez jadérek nadrobno nasekáme.
- 2Na rozpáleném oleji osmahneme nejprve česnek, zázvor a citronovou trávu. Přidáme chilli, celer a cibulky a za stálého míchání cca 3 minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně přidáváme maso, garnáty a uvařenou rýži. Ochutíme skořicí, ketjap manis a cukrem. Na silném ohni opékáme cca 5 minut.
- 3Koriandr opláchneme, lístky otrháme. Jednu lžíci odložíme, zbytek vmícháme do rýže. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku.
- 4Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.