Nasigoreng

30 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme den předem. Očistíme cibulky a celer a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kousky. Citronovou trávu očistíme a spodní část najemno nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme. Chilli papričky očistíme a bez jadérek nadrobno nasekáme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji osmahneme nejprve česnek, zázvor a citronovou trávu. Přidáme chilli, celer a cibulky a za stálého míchání cca 3 minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně přidáváme maso, garnáty a uvařenou rýži. Ochutíme skořicí, ketjap manis a cukrem. Na silném ohni opékáme cca 5 minut.
  • 3
    Koriandr opláchneme, lístky otrháme. Jednu lžíci odložíme, zbytek vmícháme do rýže. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.