Natvrdo vařená smažená vejce
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 2lžíceBešamel
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
61 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
258 mg
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, potom je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupeme.
- 2Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a bešamelem, osolíme, opepříme a vrátíme zpět do bílků.
- 3Obě poloviny vajec slepíme k sobě, obalíme je jako řízek a usmažíme na oleji. Při smažení musí vejce v oleji plavat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.