Natvrdo vařená smažená vejce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
61 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
258 mg
Cukr
991 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, potom je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupeme.
  • 2
    Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a bešamelem, osolíme, opepříme a vrátíme zpět do bílků.
  • 3
    Obě poloviny vajec slepíme k sobě, obalíme je jako řízek a usmažíme na oleji. Při smažení musí vejce v oleji plavat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.