Neapolská játra
15 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceKečup
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
892 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná vepřová játra nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekaný česnek a obalená játra. Za stálého míchání játra krátce, zprudka osmahneme.
- 3Plátky jater pokapeme kečupem a 2-3 minuty podusíme.
- 4Nakonec játra mírně osolíme. Podáváme ozdobená proužky omyté papriky a na dílky nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.