Neapolský salát

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Kuřecí prsa vložíme na 8 minut do vařící vody, během vaření je několikrát obrátíme. Hotové kuřecí řízky necháme vychladnout, potom je nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám.
  • 3
    Hrušky rozpůlíme a vykrájíme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako kuřecí prsa, a spolu s nakrájenými cibulkami a opraženými mandlemi přidáme do mísy s těstovinami.
  • 4
    Plísňový sýr a zakysanou smetanu rozmixujeme s ledovou vodou, solí a pepřem na hladkou kaši. Nalijeme ji na salát a opatrně promícháme. Zdobíme šikmými plátky jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.