Neapolský salát
55 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 200gramůKuřecí prsa
- 2kusyHrušky
- 100gramůCibulka jarní
- 2lžíceMandle
- 100gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 3lžíceSmetana zakysaná 14%
- 3lžíceVoda pitná
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- 2Kuřecí prsa vložíme na 8 minut do vařící vody, během vaření je několikrát obrátíme. Hotové kuřecí řízky necháme vychladnout, potom je nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám.
- 3Hrušky rozpůlíme a vykrájíme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako kuřecí prsa, a spolu s nakrájenými cibulkami a opraženými mandlemi přidáme do mísy s těstovinami.
- 4Plísňový sýr a zakysanou smetanu rozmixujeme s ledovou vodou, solí a pepřem na hladkou kaši. Nalijeme ji na salát a opatrně promícháme. Zdobíme šikmými plátky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.