Nejlepší čína z vepřového masa
60 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoření Čína
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 350gramůZeleninová směs čínská - mražená
- 80mililitrůVoda pitná
- Na zahuštění
- 1lžíceSolamyl
- 80mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
322 mg
Cukr
709 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme koření, sůl a zarestujeme. Podlijeme vodou a dusíme, až je maso téměř měkké. Mraženou zeleninu propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Dusíme, dokud maso nezměkne. Na závěr ve vodě rozmícháme solamyl, vlijeme ke směsi a 2 – 3 minuty provaříme za stálého míchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.