Nejlepší grilovaná krkovice
24 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová krkovice R.B.
- 1lžičkaSůl mořská
- 1kusRozmarýn čerstvý
- Na marinádu
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 125mililitrůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
64 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Plát krkovice po obvodu maso svážeme potravinářským provázkem, aby při grilování drželo tvar. Konce provázku odstřihneme, aby nezačaly při grilování hořet.
- 2Přes noc dáme maso do marinády, kterou připravíme smícháním piva s olejem. Přidáme drcený česnek, pepř, rozmarýn, hořčici a bobkový list.
- 3Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, dáme na rozpálený gril, na maso položíme snítku rozmarýnu a z každé strany grilujeme zhruba 6 – 7 minut, podle síly plátu masa.
- 4Než maso budeme porcovat, necháme ho chvíli odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.