Nejlepší grilovaná krkovice

24 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
64 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plát krkovice po obvodu maso svážeme potravinářským provázkem, aby při grilování drželo tvar. Konce provázku odstřihneme, aby nezačaly při grilování hořet.
  • 2
    Přes noc dáme maso do marinády, kterou připravíme smícháním piva s olejem. Přidáme drcený česnek, pepř, rozmarýn, hořčici a bobkový list.
  • 3
    Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, dáme na rozpálený gril, na maso položíme snítku rozmarýnu a z každé strany grilujeme zhruba 6 – 7 minut, podle síly plátu masa.
  • 4
    Než maso budeme porcovat, necháme ho chvíli odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.