Nejlepší krůtí prsíčka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
46 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
  • 2
    V misce smícháme mouku se solí a pepřem (polovina dávky). Umytá a osušená krůtí prsa obalíme v ochucené mouce.
  • 3
    Na 3 lžících rozpáleného olivového oleje maso z obou stran usmažíme. Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme citronovou šťávu a víno. Necháme chvíli odpařit a zalijeme vývarem (nejlepší je krůtí vývar). Do vývaru vrátíme maso, zbylé máslo, které necháme rozpustit. Poté přidáme měsíčky z citronu, drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme.
  • 4
    Na další pánvi na zbylém olivovém oleji orestujeme žampiony vcelku, osolíme a opepříme. Přidáme 50 g másla, cuketu a šalotku.
  • 5
    Na talíři servírujeme žampionovou směs a krůtí maso, které přelijeme citronovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.