Nejlepší krůtí prsíčka
55 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 100mililitrůVíno bílé
- 1mililitrVývar drůbeží
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 150gramůCuketa
- 1kusŠalotka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
46 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
- 2V misce smícháme mouku se solí a pepřem (polovina dávky). Umytá a osušená krůtí prsa obalíme v ochucené mouce.
- 3Na 3 lžících rozpáleného olivového oleje maso z obou stran usmažíme. Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme citronovou šťávu a víno. Necháme chvíli odpařit a zalijeme vývarem (nejlepší je krůtí vývar). Do vývaru vrátíme maso, zbylé máslo, které necháme rozpustit. Poté přidáme měsíčky z citronu, drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme.
- 4Na další pánvi na zbylém olivovém oleji orestujeme žampiony vcelku, osolíme a opepříme. Přidáme 50 g másla, cuketu a šalotku.
- 5Na talíři servírujeme žampionovou směs a krůtí maso, které přelijeme citronovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.