Nejlepší nudle
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 1kusRajčata
- 150gramůSýr Parmezán
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůNudle široké
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 100gramůKompot broskvový
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a dáme okapat na síto.
- 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme krevety (mražené nebo z konzervy), cibuli nakrájenou nadrobno, žampiony pokrájené na plátky a česnek usekaný nadrobno. Opékáme za občasného míchání asi 5 minut. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Přidáme strouhaný parmezán, sůl a pepř a mícháme, až se sýr rozpustí. Nakonec vložíme kompotovanou broskev nakrájenou na plátky a necháme prohřát asi 2 minuty. Uvařené horké nudle upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.