Nejlepší plněné papriky
70 min.
Ingredience
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 22špetekPepř černý mletý
- 1kusKečup
- 120gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200mililitrůVoda pitná
- Na papriky
- 800gramůPaprika bílá
- 500gramůMaso mleté - mix
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl
- 22špetekPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, paprikám skrojíme vršky, vyjmeme semínka a papriky oloupeme.
- 2Na rozpáleném oleji v pekáči zpěníme cibuli, vsypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a na mírném plameni dusíme.
- 3Mleté maso promícháme s vodou, vmícháme utřený česnek a všechny zbylé suroviny a dobře vypracujeme.
- 4Mletým masem naplníme očištěné papriky.
- 5Když je zelí zpola udušené, vložíme na ně papriky, překryjeme anglickou slaninou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme. Během pečení podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř upečené, přelijeme je kečupem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.