Nejlepší plněné papriky

70 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, paprikám skrojíme vršky, vyjmeme semínka a papriky oloupeme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji v pekáči zpěníme cibuli, vsypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a na mírném plameni dusíme.
  • 3
    Mleté maso promícháme s vodou, vmícháme utřený česnek a všechny zbylé suroviny a dobře vypracujeme.
  • 4
    Mletým masem naplníme očištěné papriky.
  • 5
    Když je zelí zpola udušené, vložíme na ně papriky, překryjeme anglickou slaninou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme. Během pečení podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř upečené, přelijeme je kečupem a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.