Nejlepší sýrová rýže

80 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vývar, uvedeme k varu a vsypeme propláchnutou rýži. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, odstavíme a slijeme případnou zbylou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple.
  • 2
    Žampiony očistíme a nakrájíme na klínky, jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, vsypeme žampiony a opékáme do zlatohněda. Přidáme jablko a chvíli ještě opékáme. Poté přidáme sůl, tymián, šafrán rozpuštěný ve lžičce teplé vody a kešu oříšky. Směs vmícháme do horké rýže.
  • 3
    Hrnec s rýžovou směsí postavíme znovu na mírný oheň a po troškách do něj lehce vmícháme strouhaný sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.