Nejlepší sýrová rýže
80 min.
Ingredience
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRýže neloupaná (Natural)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián sušený
- 100gramůOřechy Kešu
- 400gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusJablka
- 0,25lžičkaŠafrán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vývar, uvedeme k varu a vsypeme propláchnutou rýži. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, odstavíme a slijeme případnou zbylou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple.
- 2Žampiony očistíme a nakrájíme na klínky, jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, vsypeme žampiony a opékáme do zlatohněda. Přidáme jablko a chvíli ještě opékáme. Poté přidáme sůl, tymián, šafrán rozpuštěný ve lžičce teplé vody a kešu oříšky. Směs vmícháme do horké rýže.
- 3Hrnec s rýžovou směsí postavíme znovu na mírný oheň a po troškách do něj lehce vmícháme strouhaný sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.