Nejlepší tvarohová bábovka
65 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2,5hrnkyMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2hrnkyCukr moučkový
- 250gramůTvaroh jemný
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo, žloutky a cukr umícháme do husté pěny. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme osolenou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a opět promícháme. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
- 3Po vychladnutí ji polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Nejlepší tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je dobrá, jen jsem musela přidávat zhruba 1 dl mléka, jelikož bylo těsto moc husté a to jsem použila tvaroh z vaničky. Moc taky doporučuji přidat na ochucení trochu citronové kůry a místo trošky normalního cukru dát cukr vanilkový. Pekla jsem ze snížené dávky na 8 porcí. Čokoládové polevy jsem použila více než uvádí recept, ale jelikož se mi s ní moc nevedlo, tak jsem nakonec celý povrch bábovky mírně posypala kokosem. Ten pak i bábovku trochu ochutil. Pokud bych měla známkovat, tak pokud bych přesně dodržela recept, ničím neochutila, nepřidala mléko, tak je to průměr.😬