Německé frikasé s chřestem a hráškem
100 min.
Ingredience
- 1300gramůKuře
- 3000mililitrůVoda pitná
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusPetržel
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 120gramůHrášek mražený
- 500gramůChřest zelený
- 100mililitrůŠlehačka
- 1kusMrkev kořen
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
66 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře střední velikosti dáme vařit do 2 l vody s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, česnekem, pepřem a lžičkou soli. Vaříme asi 45 minut, poté maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme, mrkev pokrájíme na kostky, celer i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme.
- 2Mezitím ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a cca 10 minut povaříme.
- 3Zatímco se kuře vaří, necháme rozmrazit mražený hrášek a do kastrolu dáme vařit litr osolené vody. Zelený chřest zbavíme tuhých spodních částí, vršky rozkrájíme na špalíčky 1,5 - 2 cm dlouhé, vhodíme je do vařící vody a vaříme asi 3 minuty do poloměkka.
- 4Uvařený chřest i rozmrazený hrášek přimícháme do frikasé a společně asi 3 minuty prohříváme.
- 5Nakonec přidáme šlehačku, zamícháme, ještě asi minutu prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.