Německé frikasé s chřestem a hráškem

100 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
66 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře střední velikosti dáme vařit do 2 l vody s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, česnekem, pepřem a lžičkou soli. Vaříme asi 45 minut, poté maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme, mrkev pokrájíme na kostky, celer i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme.
  • 2
    Mezitím ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a cca 10 minut povaříme.
  • 3
    Zatímco se kuře vaří, necháme rozmrazit mražený hrášek a do kastrolu dáme vařit litr osolené vody. Zelený chřest zbavíme tuhých spodních částí, vršky rozkrájíme na špalíčky 1,5 - 2 cm dlouhé, vhodíme je do vařící vody a vaříme asi 3 minuty do poloměkka.
  • 4
    Uvařený chřest i rozmrazený hrášek přimícháme do frikasé a společně asi 3 minuty prohříváme.
  • 5
    Nakonec přidáme šlehačku, zamícháme, ještě asi minutu prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.