Nenazvaný 4
50 min.
Ingredience
- 640gramůSrnčí kýta
- 200gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusKoriandr čerstvý
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMartell cognac
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
664 mg
Cukr
804 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.
- 3Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.