Neplněné bramborové šišky
25 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 4litryVoda pitná
- 0,5špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůKrupice dětská
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- Na ozdobení
- 150gramůStrouhanka
- 60gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na vaření šišek
- 4litryVoda pitná
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, osolíme zbylou solí, přisypeme mouku a krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na dlouhý váleček, ze kterého nakrájíme po 6 cm špalíčky. Každý špalíček pomocí dlaní vytvarujeme do šišky.
- 2V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme připravené šišky a povaříme 8 - 10 minut. Po dvou minutách šišky vařečkou promícháme. Uvařené šišky vybereme z vody, necháme v cedníku dobře okapat, poté je obalujeme v jemně osmažené strouhance.
- 3Obalené a horké šišky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme do hněda osmaženým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.