Neplněné bramborové šišky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, osolíme zbylou solí, přisypeme mouku a krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na dlouhý váleček, ze kterého nakrájíme po 6 cm špalíčky. Každý špalíček pomocí dlaní vytvarujeme do šišky.
  • 2
    V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme připravené šišky a povaříme 8 - 10 minut. Po dvou minutách šišky vařečkou promícháme. Uvařené šišky vybereme z vody, necháme v cedníku dobře okapat, poté je obalujeme v jemně osmažené strouhance.
  • 3
    Obalené a horké šišky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme do hněda osmaženým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.