Niceský salát

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
55 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, osušíme je a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme.
  • 2
    V osolené vodě vaříme 3 minuty očištěné fazolky, osušíme je, prolijeme proudem studené vody a odložíme stranou.
  • 3
    Připravíme zálivku: do mísy vložíme prolisovaný česnek, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše šleháme do hladka. Pozvolna přiléváme olivový olej (125 ml) a dále šleháme.
  • 4
    Na dno talíře upravíme omyté zelné listy, položíme na ně brambory, fazolky, tuňáka rozděleného na kousky, rozpůlená rajčátka, olivy a kapary. Vše přelijeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky vařených vajec a ančovičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.