Niceský salát
40 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 200mililitrůOlej olivový
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůRajčata
- 2lžíceKapary sterilované
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 3kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 200gramůAnčovičky konzervované
- 250gramůTuňák v oleji
- 150gramůOlivy černé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
55 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, osušíme je a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme.
- 2V osolené vodě vaříme 3 minuty očištěné fazolky, osušíme je, prolijeme proudem studené vody a odložíme stranou.
- 3Připravíme zálivku: do mísy vložíme prolisovaný česnek, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše šleháme do hladka. Pozvolna přiléváme olivový olej (125 ml) a dále šleháme.
- 4Na dno talíře upravíme omyté zelné listy, položíme na ně brambory, fazolky, tuňáka rozděleného na kousky, rozpůlená rajčátka, olivy a kapary. Vše přelijeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky vařených vajec a ančovičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.