Nimské žampiony
100 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 800gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 12mililitrůOcet kvasný lihový
- 250gramůTresčí pomazánka
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na přípravu pokrmu potřebujeme ze žampionů pouze kloboučky, ty omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme 12 g másla, pokapeme octem a osolíme. Zakryté pokličkou vaříme 25 minut.
- 2V dalším hrnci rozpustíme zbytek másla, vmícháme 20 g hladké mouky a dobře mícháme. Přilijeme mléko a uvedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté osolíme a opepříme.
- 3Omáčku i houby necháme zcela vystydnout.
- 4Tresčí pomazánku smícháme se smetanou a naplníme jí klobouky hub, které následně naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 5Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a bílek vyšlehaný do pevného sněhu.
- 6Houby přelijeme omáčkou a dáme péct při 180 °C na 20 minut. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 250 °C a pečeme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.