Nimské žampiony

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na přípravu pokrmu potřebujeme ze žampionů pouze kloboučky, ty omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme 12 g másla, pokapeme octem a osolíme. Zakryté pokličkou vaříme 25 minut.
  • 2
    V dalším hrnci rozpustíme zbytek másla, vmícháme 20 g hladké mouky a dobře mícháme. Přilijeme mléko a uvedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté osolíme a opepříme.
  • 3
    Omáčku i houby necháme zcela vystydnout.
  • 4
    Tresčí pomazánku smícháme se smetanou a naplníme jí klobouky hub, které následně naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 5
    Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a bílek vyšlehaný do pevného sněhu.
  • 6
    Houby přelijeme omáčkou a dáme péct při 180 °C na 20 minut. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 250 °C a pečeme ještě 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.