Noky s čedarem
25 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůRajčata
- 400gramůBramborové noky
- 15gramůBazalka
- 60gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme.
- 2Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty.
- 3Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.