Noky s pestem a olihněmi
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůBazalka
- 150gramůPesto
- 300gramůOlihně
- 50gramůŠalotka
- 40gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme a oloupeme. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něho sítem protlačené brambory. Přidáme vejce a špetku soli, ze všech ingrediencí vypracujeme dostatečně pevné těsto.
- 2Válečkem ho rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a ozubeným kolečkem z něho vykrájíme kolečka (nebo oválky). Doprostřed každého kolečka nebo oválku dáme trochu pesta, těsto přes ně přehneme a vidličkou stiskneme okraje. Hotové noky klademe na vál tak, aby se navzájem nedotýkaly.
- 3Připravíme omáčku. Olihně pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a šalotku a jemně nasekáme. Bazalku a petrželku nasekáme.
- 4Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme olihně a 2-3 minuty je smažíme. Trochu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho zprudka vyvařit. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit plněné noky. Jakmile vyplavou na povrch, vyndáme je děrovanou lžící, přelijeme připravenou omáčkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.