Noky s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 7kusůRajčata
- 1baleníBramborové noky
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMozzarella
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme slupku. Nakrájíme na malé kousky.
- 2Nakrájíme stroužky česneku na plátky a na olivovém oleji osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud směs nezhoustne.
- 3Do většího hrnce dáme vařit vodu. Do vroucí vody dáme noky a povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Osolíme, opepříme rajčatovou směs a přidáme nasekanou bazalku. Vmícháme nakrájenou mozzarellu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.