Noky z brambor se sýrovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Uvařené necháme mírně vychladnout, oloupeme je, propasírujeme a necháme vychladnout úplně.
  • 2
    V misce smícháme podle chuti 1 žloutek se solí a pepřem a přidáme ho k bramborám. Potom postupně přisypáváme mouku a mícháme, až je těsto hladké a nelepí se.
  • 3
    Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na 1 cm silný plát a nakrájíme čtverečky o hraně 2-3 cm. Každý čtvereček vidličkou stiskneme, aby se na něm udělaly drážky a necháme je 15 minut uležet.
  • 4
    Připravíme si omáčku. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Petrželku opláchneme vodou a nadrobno ji nasekáme.
  • 5
    Sýr nastrouháme a společně s mlékem a smetanou dáme do hrnce. Na mírném ohni za stálého míchání se sýr rozpustí, vaříme dokud omáčka nezačne houstnout, pak do ní přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájenou petržel. Omáčku dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
  • 6
    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a v ní necháme 4-5 minut vařit uleželé noky. Uvařené vyjmeme, necháme okapat, rozdělíme na talíře a polijeme sýrovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.