Noky z kukuřičné krupice

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
683 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou vodu přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme ji asi 12 minut a stále mícháme. Pak necháme kaši ještě 12 minut bobtnat.
  • 2
    Rozpustíme dvě třetiny másla, ale nenecháme zhnědnout. Přidáme ho ke kaši, vmícháme vejce, žloutek, mleté mandle, sůl a pepř.
  • 3
    V hrnci necháme vařit vodu, z krupicové kaše tvoříme noky, které postupně zavařujeme. Necháme je 5-6 minut vařit, až vyplavou na povrch. Hotové vyjmeme a necháme v teple.
  • 4
    Šalvějové lístky osmahneme ve zbylém másle. Noky dáme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a šalvějí. Ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.