Noky z kukuřičné krupice
38 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 650mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 16kusůŠalvěj čerstvá
- 3lžíceSýr Parmezán
- 40gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 170gramůKukuřičná krupice T 600
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
683 mg
Postup přípravy
- 1Osolenou vodu přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme ji asi 12 minut a stále mícháme. Pak necháme kaši ještě 12 minut bobtnat.
- 2Rozpustíme dvě třetiny másla, ale nenecháme zhnědnout. Přidáme ho ke kaši, vmícháme vejce, žloutek, mleté mandle, sůl a pepř.
- 3V hrnci necháme vařit vodu, z krupicové kaše tvoříme noky, které postupně zavařujeme. Necháme je 5-6 minut vařit, až vyplavou na povrch. Hotové vyjmeme a necháme v teple.
- 4Šalvějové lístky osmahneme ve zbylém másle. Noky dáme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a šalvějí. Ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.