Normandská kuřecí stehna
45 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí stehna
- 2kusyPórek
- 80gramůSlanina vepřová
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 350mililitrůVíno jablečné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.
- 2Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.
- 3Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.
- 4Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.
- 5Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.