Normandské brambory

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit.
  • 3
    Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.