Normandské brambory
60 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 1kilogramBrambory
- 1kusPórek
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka.
- 2V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit.
- 3Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.