Norský losos
40 min.
Ingredience
- 700gramůLosos - filety
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- Špenát
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky lososa osolíme, opepříme a lehce potřeme máslem.
- 25-6 minut je po obou stranách grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod
- 3horkým grilem, až mají porce zlatohnědou barvu.
- 4Špenát: Rozpálíme olej, přidáme kolečka cibulky, drcený česnek a průběžně promícháváme a smažíme. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, nakrájený špenát a podusíme ještě asi 8 minut. Dochutíme pepřem a solí.
- 5Lososa ozdobíme stočenými plátky citronu a podáváme spolu se špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.