Novojičínská kmínka s vejci
35 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1,8litryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme v litru vody ve slupce - vaříme je asi 25 minut.
- 2Než se brambory uvaří, v hrnci na rozpáleném másle zpěníme drcený kmín, za stálého míchání k němu přisypeme hladkou mouku a usmažíme zlatou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 8 dl vody a mícháme do doby, až se nám jíška rozpustí. Polévku pomalu přivedeme k varu, podle chuti osolíme a povaříme asi 10 minut.
- 3V mléce rozšleháme vejce, pomalu je vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
- 4Uvařené brambory scedíme, oloupeme, pokrájíme na kostky. Brambory dáme do talířů (na jednu stranu), přilijeme polévku, každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.