Novojičínská kmínka s vejci

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
338 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme v litru vody ve slupce - vaříme je asi 25 minut.
  • 2
    Než se brambory uvaří, v hrnci na rozpáleném másle zpěníme drcený kmín, za stálého míchání k němu přisypeme hladkou mouku a usmažíme zlatou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 8 dl vody a mícháme do doby, až se nám jíška rozpustí. Polévku pomalu přivedeme k varu, podle chuti osolíme a povaříme asi 10 minut.
  • 3
    V mléce rozšleháme vejce, pomalu je vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
  • 4
    Uvařené brambory scedíme, oloupeme, pokrájíme na kostky. Brambory dáme do talířů (na jednu stranu), přilijeme polévku, každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.