Novoroční čočka s kysanou smetanou
65 min.
Ingredience
- 300gramůČočka jedlá
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1lžíceLibeček
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 400gramůUzené maso vařené
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
55 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
19 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přebranou a promytou čočku dáme do hrnce s litrem vody, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí, omytou snítkou libečku (1 lžíce) a uvaříme ji do měkka.
- 2V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku se špetkou sladké a pálivé papriky do hladké směsi. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.
- 3Z uvařené čočky vyjmeme libeček a cibuli, odlijeme z ní tolik vývaru, aby v čočce zbyl jen do poloviny. Přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem a koprem.
- 4Čočku se smetanou povaříme 2 - 3 minuty a podáváme s plátky vařeného uzeného masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.