Nudle chiang mai
50 min.
Ingredience
- 3kusyChilli paprička
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 4kusyKuřecí stehna
- 4kusyKuřecí prsa
- 410mililitrůMléko kokosové
- 1kusLimetka
- 410mililitrůSmetana sójová
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKari koření
- 4kusyŠalotka
- 400gramůNudle rýžové
- 1kusKoriandr celý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžičkyCukr palmový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceCibulka jarní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
39 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Před přípravou pasty namočíme sušené papriky asi na 10 minut do vody, poté vodu slijeme a papričky (zbavené semínek) nahrubo nasekáme. Pak dáme nasekané papričky, šalotku, česnek, kurkumu, zázvor, kořen koriandru a garnátovou pastu do mixéru a umixujeme na jemnou pastu. Přisypeme kari koření, sůl – a opět vše ještě jednou umixujeme.
- 2Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří hustá mastná sedlina. Pokud smetana začne na krajích hnědnout, rychle ji zamícháme.
- 3Do horké smetany přidáme připravenou pastu a mícháme. Dále přisypeme palmový cukr, sójovou omáčku a kousky kuřecího masa. Vše opět důkladně promícháme, zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Až směs v pánvi začne vařit, zmírníme oheň a zvolna vaříme ještě cca 30 minut – dokud maso nezměkne.
- 4Mezitím 100 g nudlí zprudka osmažíme v pánvi wok na rozpáleném oleji. Nudle vyjmeme z pánve a na papírovém ubrousku necháme odmastit. Zbývající nudle vaříme ve vroucí vodě podle instrukcí na obalu.
- 5Vařené nudle vložíme do velké mísy a na ně navrstvíme směs s kuřecím masem. Posypeme usmaženými nudlemi, jarní cibulkou, ozdobíme kousky limetky a koriandrovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.