Nudle Mie a mleté vepřové maso
30 min.
Ingredience
- 150gramůZelí čínské
- 200gramůShiitake houby
- 3kusyPórek
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 100gramůNudle Mie
- 250gramůBambusové výhonky
- 750gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceOlej sójový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 150gramůHrachové lusky
- 2lžíceOlej sezamový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.
- 2Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.
- 3Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.
- 4Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.
- 5Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.