Nudle podávané s omáčkou ze smržů
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- Na omáčku
- 200gramůSmrže sušené
- 200gramůSmrže čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 400mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 8kusůRajčata Cherry
- 50gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaHoubové koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Z hrubé mouky, vajec, soli a lžíce vody vypracujeme těsto na nudle. Rozválíme na válu a necháme oležet, dokud mírně neoschne. Potom z něj krájíme nudle žádané velikosti a tvaru. Připravíme omáčku ze smržů: přivedeme k varu vodu, do níž vložíme sušené smrže, okořeníme houbovým kořením a přikryté pokličkou vaříme, dokud houby nezměknou. Poté k nim přilijeme smetanu.
- 2Čerstvé smrže rozkrájíme na menší kousky, posolíme a popepříme, lehce zakapeme olejem, necháme odstát. Šalotku posekáme na jemno, poté vložíme na pánev s rozpálenou směsí oleje a másla. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájené čerstvé houby a zprudka restujeme. Orestované smrže přidáme k uvařeným a dochuceným smetanou. Několik orestovaných smržů odložíme stranou, abychom mohli jídlo ozdobit. Pokrm dochutíme solí i pepřem. Připravené nudle vaříme ve vroucí vodě "na skus", tedy asi 4 minuty. Poté je odstavíme z plotny a necháme ve vodě 2 minuty dojít, následně z nich slijeme vodu.
- 3Nudle vložíme na pánev s rozpuštěnou směsí másla a oleje, přidáme nadrobno rozsekanou petrželku, orestujeme.
- 4Nudle servírujeme společně se smržovou omáčkou, přizdobíme cherry rajčátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.