Nudle s houbami muerr
55 min.
Ingredience
- 250gramůChřest zelený
- 250gramůBrokolice
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyRajčata
- 250gramůNudle čínské vaječné
- 1kusCibule
- 2kusyChilli paprička sušená
- 20gramůZázvor celý
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 100gramůUcho Jidášovo
- 6lžicOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby muerr vložíme do hrnce s vlažnou vodou a necháme v něm asi 20 minut namáčet. U očištěného a omytého chřestu odkrojíme tužší konce. Vložíme chřest do hrnce s osolenou vodou a necháme v ní asi 7 minut povařit.
- 2Brokolici omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Vložíme je do osolené vařící vody a 3 minuty v ní blanšírujeme. Potom je vyjmeme a necháme stranou okapat.
- 3Zelené fazolky omyjeme a blanšírujeme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Potom je vyndáme a uložíme stranou, aby okapaly.
- 4Opláchnutá rajčata rozkrojíme ve tvaru křížku a spaříme. Potom z nich oloupeme slupku, rozkrojíme na polovinu a odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.
- 5Uvaříme vodu. Do vroucí vody vsypeme čínské nudle a hrnec okamžitě odstavíme ze sporáku. Po 4 minutách nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme okapat.
- 6Z cibule oloupeme slupku a společně se zázvorem nasekáme na drobné kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na malé kousíčky. Nasekanou cibuli, zázvor a papričku dáme do hmoždíře a roztlučeme na pastu.
- 7Do připraveného woku vlijeme olej, rozpálíme ho a postupně na něj vkládáme nakrájenou zeleninu, houby, pastu utlučenou v hmoždíři a nakonec nudle. Zvýšíme plamen a opékáme, přitom směs stále mícháme.
- 8Nakonec zakapeme a zamícháme sójovou omáčku a servírujeme v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.