Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem
35 min.
Ingredience
- 450gramůChřest bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 220gramůSýr Gorgonzola
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z chřestu použijeme špičky. Rozložíme je rovnoměrně do zapékací misky, zakapeme olejem, posypeme solí a pepřem. V misce chřest obrátíme, abychom ho celý obalili v oleji a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme asi 12 minut, až je chřest lehce nahnědlý a měkký.
- 2Připravíme si gorgonzolu, rozdrobíme ji do misky se smetanou a ochutíme pepřem a solí.
- 3V osolené vodě uvaříme na skus těstoviny, scedíme je a vsypeme do mísy. Těstoviny poklademe chřestem a přelijeme sýrovou omáčkou. Směs s těstovinami rychle promícháme, aby se sýr dobře roztavil. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.