Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z chřestu použijeme špičky. Rozložíme je rovnoměrně do zapékací misky, zakapeme olejem, posypeme solí a pepřem. V misce chřest obrátíme, abychom ho celý obalili v oleji a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme asi 12 minut, až je chřest lehce nahnědlý a měkký.
  • 2
    Připravíme si gorgonzolu, rozdrobíme ji do misky se smetanou a ochutíme pepřem a solí.
  • 3
    V osolené vodě uvaříme na skus těstoviny, scedíme je a vsypeme do mísy. Těstoviny poklademe chřestem a přelijeme sýrovou omáčkou. Směs s těstovinami rychle promícháme, aby se sýr dobře roztavil. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.