Nudle s pikantním hovězím masem
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůNudle vaječné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- 2Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.
- 3V misce smícháme mletou papriku, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme v chladu alespoň 30 minut.
- 4V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Pak k směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Přilijeme připravenou omáčku a necháme za občasného míchání přibližně 5 až 10 minut provařit.
- 6V hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka nudle. Měkké těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.