Nudle s pikantním hovězím masem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.
  • 3
    V misce smícháme mletou papriku, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme v chladu alespoň 30 minut.
  • 4
    V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Pak k směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Přilijeme připravenou omáčku a necháme za občasného míchání přibližně 5 až 10 minut provařit.
  • 6
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka nudle. Měkké těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.