Nudle s žampióny a kuřecím masem
20 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 50gramůAnglická slanina
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůVíno bílé
- 170mililitrůZakysaná smetana
- 150gramůCibulka jarní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceVoda pitná
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
957 mg
Cukr
777 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky. Maso osmažíme na oleji a másle zhruba 3 minuty dozlatova. Přidáme anglickou slaninu, drcený česnek a plátky žampionů a za občasného zamíchání ještě 2 minuty opékáme.
- 3Směs podlijeme vínem a tekutinu necháme odpařit na polovinu. Přidáme zakysanou smetanu a kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Mouku smícháme s vodou na hladkou kaši a zahustíme jí omáčku. Za stálého míchání omáčku povaříme ještě asi 2 minuty, osolíme a opepříme.
- 4Omáčku nalijeme na těstoviny a prohřejeme. Porce posypeme parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.