Nudle vaječné s tofu

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle návodu uvedeného na obalu uvaříme čínské vaječné nudle. Scedíme je a opláchneme ve studené vodě, potom necháme okapat.
  • 2
    Tři stroužky česneku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousíčky. Omyjeme jarní cibulky a šikmo pokrájíme na kolečka široká asi 3 milimetry. Tofu rozkrájíme na kostky o hraně asi 1 centimetr.
  • 3
    Opláchnutou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a bílého žebroví. Pokrájíme ji na nudličky široké asi 3 milimetry. Oškrábeme mrkev, na struhadle ji nastrouháme na jemno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce asi 2 centimetry.
  • 4
    V přichystaném woku rozpálíme olej a restujeme v něm nejdříve česnek s nastrouhaným zázvorem, pokrájenými jarními cibulkami a tofu, pak přidáme mrkev a papriku. Za průběžného míchání opékáme ještě cca 2 minuty.
  • 5
    Zeleninu zakápneme sójovou omáčkou, zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme cukr. Dusíme ještě při mírné teplotě asi 2 minuty. Nakonec do zeleninové směsi vmícháme uvařené nudle a syrové sójové výhonky. Necháme ještě asi 3 minuty prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.