Nudle vaječné s tofu
40 min.
Ingredience
- 250gramůNudle čínské vaječné
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyCibulka jarní
- 125gramůSýr sójový - Tofu
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůSójové výhonky
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceZázvor celý
- 2lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu uvedeného na obalu uvaříme čínské vaječné nudle. Scedíme je a opláchneme ve studené vodě, potom necháme okapat.
- 2Tři stroužky česneku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousíčky. Omyjeme jarní cibulky a šikmo pokrájíme na kolečka široká asi 3 milimetry. Tofu rozkrájíme na kostky o hraně asi 1 centimetr.
- 3Opláchnutou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a bílého žebroví. Pokrájíme ji na nudličky široké asi 3 milimetry. Oškrábeme mrkev, na struhadle ji nastrouháme na jemno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce asi 2 centimetry.
- 4V přichystaném woku rozpálíme olej a restujeme v něm nejdříve česnek s nastrouhaným zázvorem, pokrájenými jarními cibulkami a tofu, pak přidáme mrkev a papriku. Za průběžného míchání opékáme ještě cca 2 minuty.
- 5Zeleninu zakápneme sójovou omáčkou, zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme cukr. Dusíme ještě při mírné teplotě asi 2 minuty. Nakonec do zeleninové směsi vmícháme uvařené nudle a syrové sójové výhonky. Necháme ještě asi 3 minuty prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.