Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůChřest bílý
- 100gramůLosos uzený
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůNudle široké
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceJíška instantní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé.
- 2V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny.
- 3Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.