Nudlová krůtí polévka
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyAnýz celý
- 1kusSkořice celá
- 3kusyHřebíček
- 200gramůNudle rýžové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2kusyLimetka
- 400gramůKrůtí prsa
- 1,5litryVývar drůbeží
- 2lžičkyOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do vývaru dáme zázvor, anýz, skořici a hřebíček a povaříme 10 minut.
- 2Nudle uvaříme podle návodu.
- 3Do vývaru přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu z jedné limetky. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme fazolky a dvě minuty povaříme.
- 4Krůtí maso osolíme a opepříme, nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji dozlatova.
- 5Nudle rozdělíme do čtyř misek. Na ně dáme krůtí maso, fazolky a zalijeme horkým vývarem. Podáváme se skrojky druhé limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.