Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 55gramůDatle
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyRajčata
- 230gramůNudle rýžové
- 115gramůFazolové klíčky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůBazalka
- 2kusyCitronová tráva
- 2stroužkyČesnek
- 0,25hrnekOřechy burské pražené
- 1kilogramOkoun říční
- 2lžíceFazolová omáčka žlutá
- 8šálkůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
19 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout.
- 2Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.
- 3Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby.
- 4V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme.
- 5Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.