Nudlová polévka s hovězím masem
40 min.
Ingredience
- 7gramůHouby sušené
- 6kusůCibulka jarní
- 350gramůHovězí plec
- 1kusZázvor celý
- 5hrnkůHovězí vývar základní
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 85gramůNudle čínské vaječné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 85gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut máčet.
- 2Cibulku a mrkev nakrájíme na tenké, 5 cm dlouhé proužky. Z masa odstraníme tuk, nakrájíme na tenké plátky.
- 3Ve velkém hrnci rozpálíme olej, maso orestujeme do hněda. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do hrnce přidáme rozmačkaný česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Cibulku a mrkev podusíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem, sójovou omáčku, rýžové víno a dostatečně okořeníme.
- 4Krátce zprudka povaříme, poté zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min.
- 5Nudle rozlomíme na několik větších kousků, spolu s nakrájeným špenátem přidáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme ještě 5 minut, než maso změkne.
- 6Před podáváním dle chuti okořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.