Nudlová polévka s hovězím masem

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
795 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut máčet.
  • 2
    Cibulku a mrkev nakrájíme na tenké, 5 cm dlouhé proužky. Z masa odstraníme tuk, nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozpálíme olej, maso orestujeme do hněda. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do hrnce přidáme rozmačkaný česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Cibulku a mrkev podusíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem, sójovou omáčku, rýžové víno a dostatečně okořeníme.
  • 4
    Krátce zprudka povaříme, poté zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min.
  • 5
    Nudle rozlomíme na několik větších kousků, spolu s nakrájeným špenátem přidáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme ještě 5 minut, než maso změkne.
  • 6
    Před podáváním dle chuti okořeníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.