Nudlová polévka s plody moře
68 min.
Ingredience
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůŘedkev
- 30gramůAnčovička - filety
- 10gramůKrevety sušené
- 20gramůChaluha
- 3mililitryOmáčka sojová světlá
- 50gramůBrambory
- 50gramůDýně
- 20gramůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 30gramůÚstřice
- 200gramůŠkeble čerstvé
- 2lžíceSůl
- 3,13litryVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
799 mg
Cukr
579 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce necháme odpočinout 30 minut.
- 2Odpočaté těsto rozválíme na plát, který poprášíme moukou a svineme. Svinuté těsto nakrájíme na tenké proužky velikosti vlasových nudlí a necháme uschnout. Ředkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Z ančoviček odkrojíme hlavičky a odstraníme z nich vnitřnosti. Chaluhy očistíme tak, že je promneme ve vlhké utěrce. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky do tvaru půlměsíce. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na úhlopříčné nudličky. Krevety, ústřice a oloupané škeble propláchneme pod tekoucí vodou a pak je necháme ve slané vodě 30 minut uležet, aby se zbavily vodního sedimentu. Na pánvi orestujeme na oleji ančovičky a krevety.
- 3Orestované ančovičky, krevety a kousky ředkve dáme do hlubšího hrnce, přidáme zeleninu, rybí maso a kousky brambor, zalijeme 3 litry vody a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přidáme chaluhy, oheň zmírníme a vaříme ještě dalších 10 minut. Potom polévku scedíme, ochutíme ji solí a rozmícháme v ní sójovou omáčku. Potom polévku znovu přivedeme k varu a přidáme připravené nudle, dýně a zbytek mořských plodů a vaříme už jen 10 minut. Na závěr přisypeme sekanou cibulku a česnek, krátce povaříme a podáváme horké v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.