Nudlová polévka s plody moře

68 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
799 mg
Cukr
579 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce necháme odpočinout 30 minut.
  • 2
    Odpočaté těsto rozválíme na plát, který poprášíme moukou a svineme. Svinuté těsto nakrájíme na tenké proužky velikosti vlasových nudlí a necháme uschnout. Ředkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Z ančoviček odkrojíme hlavičky a odstraníme z nich vnitřnosti. Chaluhy očistíme tak, že je promneme ve vlhké utěrce. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky do tvaru půlměsíce. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na úhlopříčné nudličky. Krevety, ústřice a oloupané škeble propláchneme pod tekoucí vodou a pak je necháme ve slané vodě 30 minut uležet, aby se zbavily vodního sedimentu. Na pánvi orestujeme na oleji ančovičky a krevety.
  • 3
    Orestované ančovičky, krevety a kousky ředkve dáme do hlubšího hrnce, přidáme zeleninu, rybí maso a kousky brambor, zalijeme 3 litry vody a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přidáme chaluhy, oheň zmírníme a vaříme ještě dalších 10 minut. Potom polévku scedíme, ochutíme ji solí a rozmícháme v ní sójovou omáčku. Potom polévku znovu přivedeme k varu a přidáme připravené nudle, dýně a zbytek mořských plodů a vaříme už jen 10 minut. Na závěr přisypeme sekanou cibulku a česnek, krátce povaříme a podáváme horké v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.