Nudlový salát s krevetami
35 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Fettuccine
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceWhisky
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
519 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- 2Drcený česnek smažíme asi půl minuty na olivovém oleji, přidáme krevety a smažíme je, až změní barvu. Přilijeme whisky a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Přidáme smetanu, nakrájené jarní cibulky, sůl a pepř a 2 minuty vaříme.
- 3Teplou omáčku nalijeme na těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.