Nugátová omáčka ke krupicovému flameri

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.
  • 2
    Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.
  • 3
    Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.
  • 4
    Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.