Nugátová omáčka ke krupicovému flameri
55 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 500gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 250gramůCukr krupice
- 80gramůNugát světlý
- 80mililitrůKáva Espresso
- 150gramůMeloun cukrový
- 2kusyKiwi
- 1kusBroskve
- 130gramůHroznové víno
- 10kusůTřešně
- 2centilitryBrandy peach
- 80gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 750mililitrůMléko polotučné
- 250gramůPšeničná krupice
- 25gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.
- 2Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.
- 3Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.
- 4Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.