Obalovaná vejce s játrovou nádivkou
23 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůJátra drůbeží
- 1,5litryVoda pitná
- 80gramůŽampiony - sterilované
- 1lžícePažitka
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na obalení
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V litru vody uvaříme vejce natvrdo, v půl litru vody uvaříme játra, scedíme a necháme okapat. Sterilované žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, pažitku jemně nasekáme, rajčata nakrájíme na osminky.
- 2Uvařená vejce oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme žloutky. Uvařená játra umeleme.
- 3V míse utřeme žloutky se solí a játry. Vmícháme žampiony a pažitku. Směsí naplníme všechny žloutky, přitiskneme je k sobě a spojíme párátky.
- 4Vejce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme vejce ze všech stran.
- 5Usmažená vejce podáváme s pokrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.