Obalovaná vejce s játrovou nádivkou

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V litru vody uvaříme vejce natvrdo, v půl litru vody uvaříme játra, scedíme a necháme okapat. Sterilované žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, pažitku jemně nasekáme, rajčata nakrájíme na osminky.
  • 2
    Uvařená vejce oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme žloutky. Uvařená játra umeleme.
  • 3
    V míse utřeme žloutky se solí a játry. Vmícháme žampiony a pažitku. Směsí naplníme všechny žloutky, přitiskneme je k sobě a spojíme párátky.
  • 4
    Vejce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme vejce ze všech stran.
  • 5
    Usmažená vejce podáváme s pokrájenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.