Obalované bezlepkové kotlety s česnekem
26 min.
Ingredience
- 200gramůVepřové kotlety
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka bezlepková
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 40gramůStrouhanka bezlepková
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
305 mg
Cukr
274 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, mírně naklepeme a okraje na několika místech nařízneme. Maso posypeme solí a pepřem. Očistíme česnek a utřeme ho. V misce česnek rozmícháme s vejcem. Do druhé misky si nasypeme hladkou bezlepkovou mouku a smícháme ji se sladkou paprikou. Do třetí misky dáme bezlepkovou strouhanku. Kotlety nejdříve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- 2V pánvi si rozpálíme olej, na něm kotlety smažíme pomalu z každé strany asi 8 minut dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce a teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.