Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř citronový
- 2kusyVejce slepičí
- 700gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůStrouhanka
- 600gramůJehněčí kotlety
- 40mililitrůřepkový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Naklepané jehněčí kotletky, které jsme zbavili tuku a šlach, posypeme citronovým i mletým černým pepřem, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Obalené kotlety opékáme na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve větší pánvi. Z obou stran 3-4 minuty, popř. i déle, mají-li být propečenější.
- 2Podáváme s bramborovým pyré, připraveným ze sladkých brambor. Oloupané, nakrájené sladké brambory vložíme do slané vody, po přivedení k varu na mírném ohni vaříme 15 minut. Poté slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.