Obalované krevety
35 min.
Ingredience
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 9lžicStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceSolamyl
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 0,5kusZelí čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
41 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu smícháním sójové omáčky, vína, škrobové moučky, soli a pepře. Řádně rozmícháme.
- 2Z vyloupaných krevet odstraníme střívka, ze spodní strany do poloviny nařízneme tak, abychom nepoškodili ocásek. Krevety obalíme v marinádě a necháme 15 minut marinovat.
- 3Krevety postupně namáčíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 4Olej rozehřejeme ve woku. Obalené krevety postupně smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji a odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
- 5Čínský salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Salátem vyložíme mísu, na něj rozložíme smažené krevety, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.